Læs Review af Unibet
Eksperttips | Brugertips | Diverse | Konkurrence
Bruger: Kodeord: Husk mig

Artikel: Toms liga optakt 2007-08

Alle artikler

Jeg vil med denne optakt åbne mine skrivelser om Toms-ligaen 2007-08. Jeg vil i denne sæson forsøge at dække turneringen så tæt og intenst som muligt igennem hele forløbet. I sidste sæson gik det ganske godt med mine eksperttips på kvindehåndbold:

Tomsligaen: Ramte 10 ud af 17 tips og en TBP på 112 % Champions League: Ramte 7 ud af 15 og en TBP på 133 % EM slutrunden: Ramte 11 ud af 15 og en TBP på 141

En ganske god debut hvis jeg selv skal sige det, og jeg forventer da ikke det går meget ringere i år.

Det må også være nok selvros, for det var jo slet ikke det der var meningen med denne skrivelse.

Mine egne erfaringer med håndbold er faktisk ikke særligt store - jeg har vel spillet omkring 20 kampe samlet på beskdent niveau - så det er ikke der jeg har samlet min erfaring. Min interesse for håndbold startede i midt 90'erne da kvindelandsholdet slog igennem, med de første titler. Siden er det blevet en tradition at følge slutrunden i december, samtidig med at jeg følger med på klubplan. Nu er det ikke fordi at jeg er helt vild med kvindehåndbold, og finder det vanvittigt underholdene. For det gør jeg faktisk ikke. Skal jeg se en håndboldkamp for underholdningens skyld, vil jeg klart foretrække at se en herrekamp, men som spilleobjekt finder jeg kvindehåndbold langt mere attraktivt.
Dels på grund af at min viden er størst der, men også fordi der simpelthen er større klasseforskel hos kvinderne på de enkelte hold - noget som bookmakerne ofte undervurderer.

Det var kort om min indgang til kvindehåndbolden, men lad os nu komme over til det det virkelig drejer sig om.
TOMS LIGAEN 2007-08.

Efter den som sædvanligt ufattelig lange sommerpause, er det igen blevet tid til håndbold i hallerne. Slagelse skal forsøge at forsvare deres DM-tittel imod de mest oplagte konkurrenter Viborg, Ikast, Aalborg DH og måske FCK, Randers og GOG. Det kan såmænd blive vanskeligt, for først og fremmest Viborg - der jo også nuppede Popovic - ser ret stærke ud. I det hele taget er der rørt gevaldigt rundt i gryden med hensyn til spillerhandler, og vi kan få en noget anden slutstilling end tilfældet har været i de tidligere år.
Ligaen har nærmest været udsat for en Svensk/Tysk invasion med hele 9 nye spillere fra de to lande alene. Men der er også et par tilbagevendte velkendte navne i år bla. målvogterne Chana Masson og Ana Vojcic er tilbage i verdens stærkeste liga.

Viborg ligner umiddelbart bedste bud på en ny mester, men jeg tror nu ikke de får det så nemt, som man mange steder kan læse de vil få.

Udskiftningen i truppen har været enorm, og selvom det er kvalitetsspillere der er kommet ind, vil der altid komme en indkøringsperiode. Slagelse har mistet Popovic, og selv om jeg ikke tror de bliver mestre i år, kan man ikke helt afskrive dem, og de kan meget vel blive Viborg's værste konkurrent.

Men lad os da komme til det. Her følger en præsentation af alle klubberne, men en kort beskrivelse af holdet, samt mine forventninger til hvor de lander i tabellen.


Viborg HK:
Forventningerne til Viborg er i denne sæson tårnhøje, og med god grund. Klubben har været hyperaktive på spillermarkedet, og hele 8 nye spillere er det blevet til i førsteholdstruppen. Der er så også røget 7 den anden vej, og det efterlader Viborg med en trup på nogenlunde samme størrelse som sidste år. Kvaliteten af truppen er dog blevet væsentligt forbedret med tilgangen af spillere som Bojana Popovic, Lunde tvilingerne, samt tyskerne Nora Reiche og Anja Althaus.
Det største tab er utivlsomt Viborg-legenden Heidi Astrup, men også Valerie Nicholas og Kristina Bille er noterbare tab.

Alt i alt er de dog kommet klart styrket ud af denne sommer's transfers, og må påtage sig favoritværdigheden til DM-titlen.

Min vurdering:

Det store spørgsmål for mig er om Thomas Ryde kan få alle de nye navne til at fungere i en samlet flok. Kan han det vinder de DM. Men det er spændende at se hvordan det kommer til at gå med en spiller som Bojana Popovic, nu når hun pludselig "bare er en af spillerne". I Slagelse var alt tilpasset og bygget op om hende, og hvis Anja Andersen havde droppet sine planer med Roskilde noget før, var Popovic næppe skiftet til Viborg. Personligt tror jeg hun vil falde i niveau, og aldrig vil blive så dominerende, og god, som tilfældet var i Slagelse. Men nu spiller hun jo i en klub der er inde i varmen hos EHF, så det kan jo være hun så i denne sæson får den tittel hun fortjener som verdens bedste. Men jeg bliver faktisk ikke overrasket hvis Popovic er at finde i Slagelse igen om et års tid. Men vi får se.

Truppen er kvalitetsmæssigt den bedste i ligaen, men kan syne en smule smal, som måske vil kunne skade dem sidst på sæsonen. Men med deres håndboldcollege i ryggen kan de sikkert fylde hullerne fornuftigt ud undervejs med unge talenter.

Spillerhandler:

Tilgang:
Katrine Lunde (Aalborg DH)
Kristine Lunde (Aalborg DH)
Bojana Popovic (Slagelse DT)
Anja Althaus (DJK/MJC Trier)
Nora Reiche (Leipzig)
Stina Eriksen (egne rækker)
Lina Rask (egne rækker)
Jane Schumacher (egne rækker)

Afgang:
Valerie Nicolas (Ikast-Bording EH)
Marie Staun (Horsens HK)
Isabel Ortuño Torrico (Astroc Sagunto)
Chao Zhai (Stoppet)
Heidi Astrup (Skive FH)
Kristina Bille Hansen (Aalborg DH)
Charlotte Højfeldt (Kolding IF)


Træner: Tomas Ryde
Ass træner: Jacob Vestergaard
Profiler: Bojana Popovic, Grit Jurack, Kristine Lunde, Katrine Lunde


Mit bud på placering 1
Slagelse DT:
I Slagelse er det år 1 efter Bojana Popovic. Holdets altdominerende skikkelse valgte at skifte til en bedre løn, og sikker tilværelse i landets bedste række i Viborg.
Siden den kontrakt blev underskrevet har Anja Andersen droppet sin flirten med Roskilde og andre klubber, så det nu tyder på at hun bliver i Slagelse de næste par år.
Klubben havde en fremragende sidste sæson med Champions League og DM-Tittel til følge. Det er de titler som de skal prøve at forsvare i denne sæson.

Der er ingen tvivl om at det bliver umådeligt svært for klubben fra Vestsjælland, som ser ud til at få en hård sæson. De har hentet Gabriela Rotis-Nagy fra Hypo og Svetlana Ognjenovic fra Naisa Nis som nye navne fra udlandet. Nagy er en god spiller men bestemt ikke nogen Popovic, Ognjenovic er en spiller som Anja Andrsen stiftede bekendtskab med da hun kortvarigt var landstræner for Serbien. Desuden er der kommet en række yngre danske spillere til klubben, men de ligner ikke forstærkninger på den korte bane. Udover Popovic har de også sagt farvel til blandt andre Kamilla Kristensen og Marie Møller.

Min vurdering:

Jeg tror ikke man helt skal afskrive Slagelse i kampen om guldet. Tabet af Popovic er unægtelig stort, men der findes stadig mange andre dygtige håndboldspillere i klubben. Man kunne nævne verdens i særklasse bedste keeper Cecilie Leganger, den meget talentfulde russiske fløj Emilya Turey, samt spillere spm Maja Savic og Mette Melgaard, der har udgjort stammen på holdet i mange år. Kunsten bliver selvfølgelig, at få nogle andre spillere til at tage et større ansvar end tilfældet har været i de seneste par sæsoner. Spillere som førhen ikke havde en så fremtrædene plads, vil uden tvivl få mere plads nu, og jeg tror spillere som Katarina Bulatovic og Ana Batinic vil hæve deres niveau betragteligt i denne sæson. Simpelthen fordi de får lov til at forsøge sig mere. Dream Team kan man næppe kalde holdet i år, men mindre kan også gøre det. Og jeg tror dette bliver Viborg's værste konkurrent til titlen.

Spillerhandler:

Tilgang:
Gabriela Rotis-Nagy (Hypo Niederösterreich)
Melanie Smith Nielsen (FCK Håndbold)
Marianne Bonde Pedersen (Horsens HK)
Signe Pedersen (FCK)
Suzana Cubela (FCK)
Svetlana Ognjenovic Naisa Nis)

Afgang:
Bojana Popovic (Viborg HK)
Kamilla Kristensen (GOG Svendborg TGI)
Liza Olsen (HC Leipzig)
Marie Møller (SC Angouleme, Frankrig)
Sofie Steffensen (Team Tvis Holstebro)

Træner: Anja Andersen
Ass træner: ?
Profiler: Cecilie Leganger, Maja Savic, Gabriela Rotis-Nagy, Mette Melgaard.

Mit bud på placering 2
Ikast Bording:
Ikast er igen i besiddelse af et hold der kan blande sig i toppen af rækken. Det har også været tilfældet de seneste par år, men skaderne har hele tiden sat en kæp i hjulet for holdet. Kan skadene holdes fra døren bør de bestemt også kunne udfordre Slagelse og Viborg om DM-titlen. Holdet er stort set uforandret i forhold til sidste sæson, og det burde give en lille fordel her i starten, da der ikke er så meget bøvl med at få spillet nye spillere ind på holdet.
Enkelte ændringer har der dog været. Målvogter Rikke Schmidt har stoppet karrieren, og Karen Brødsgaard fik ikke forlænget sin kontrakt. Begge afgange var dog mere eller mindre planlagt, og kvalificerede erstatninger er købt ind. I målet er hentet den franske landsholdskeeper Valerie Nicholas, og til afløsning på stregen er hentet Louise Svalastog i KIF Vejen.
Desuden må de se bort fra altmuligspilleren Sara Hansen der er gravid.
Stort set samme styrke som sidste år, blot med lidt yngre kræfter på pladserne. Sara Hansen kommer de til at savne som udskifter, men ikke i startformationen.

Min vurdering:

Kan Ikast i denne sæson undgå skaderne burde det blive til en top 3 placering. Truppen har længe haft kvaliteten til det, men en række ærgelige skader har flere år i træk ødelagt sæsonen for dem.
Her op til sæsonen har der været et par mindre af slagsen, men endnu ikke nogen af de alvorlige.
Ellers er det jo et hold der er domineret af norske spillere. Hele 7 af slagsen har de samlet, og dertil kommer så en række andre udenlandske profiler. Holdet er godt og med stor bredde, som burde sikre toppræstationer året rundt.
Jeg har ret store forventninger til dem i år, og forventer en top 3 placering hvis altså de kan holde skaderne nede på et minimum.

Spillerhandler:

Tilgang:
Louise Svalastog (KIF Vejen)
Valerie Nicolas (Viborg HK)
Anne-Sophie Brandt (egne rækker)
Trine Overgaard (egne rækker)

Afgang:
Karen Brødsgaard (Aalborg DH)
Rikke Schmidt (Stoppet)
Sara Hansen (stoppet pga graviditet)

Træner: Ole Damgaard
Ass træner: Kenneth Jensen
Profiler: Gro Hammerseng, Tanja Milanovic, Katja Nyberg, Valerie Nicholas.

Mit bud på placering 3
FCK Håndbold:
I år må det være for FCK. Slutspillet bør være inde for rækkevidde. I flere sæsoner har de haft et hold der burde kunne deltage i kampen om pladserne til sluspillet. Men hver gang er forhåbningerne på ingen måde blevet indfriet. Holder plejer at ende som den bløde mellemvare i midten af rækken, men til denne sæson signalerer indkøbene i hvert fald nye tider.
Man har skilt sig af med 6 spillere, og 5 er kommet ind. Men kvaliteten i truppen er væsentligt forbedret. Ud er røget en del af marginalspillerne, og så Melanie Smith, som var en fast bestandel af startformationen sidste sæson. Ind er der til gengæld kommet den ene profil efter den anden. Fra Tyskland er hentet Nadine Krause, som blev kåret til verdens bedste håndboldspiller i sidste sæson i en noget tvivlsom afstemning. Men det skal ikke tage noget væk fra Nadine Krause - hun er bestemt en rigtig god spiller. Fra samme land er hentet Maren Baumbach, som i mange år var anerkendt som en af de største talenter i verden. Hun er aldrig blevet helt så god som ventet, men stadig en klassespiller med en god håndboldintelligens. Desuden har man hentet svenskerne Therese Krantz og Johanna Wiberg, samt den undervurderede danske fløj Julie Transel. Det ligner et markant forstærket FCK hold.

Min vurdering:

Jeg har store forventninger til FCK i år. Nu har man hele det hele på plads omkring holdet, og der er ikke rigtig nogle gangbare undskyldninger hvis de ikke opnår succes i år. Truppen er blevet tyndet ud, da man har skilt sig af med en del af marginalspillerne, og istedet fyldt op med stærke indkøb. Nyerhvervelserne ligner rigtigt fornuftige indkøb, og det giver FCK en langt bredere trup end tilfældet har været de seneste sæsoner. Der er ingen tvivl om at FCK er blevet væsentligt forstærket, og jeg mener at en slutspilsplads bør være målsætningen for denne sæson. Den tror jeg også de får, selvom det bliver tæt mellem dem, og et par andre klubber.

Spillerhandler:

Tilgang:
Julie Transel (SK Århus)
Johanna Wiberg (Aalborg DH)
Terese Krantz (Spårvägen HF)
Nadine Krause (TSV Bayer Leverkusen 04)
Maren Baumbach (Trier)

Afgang:
Melanie Smith Nielsen (Slagelse DT)
Signe Pedersen (Slagelse DT)
Stina Madsen (Esbjerg)
Stine Yde (??)
Anna Abryuschenko (???)
Suzana Cubela (Slagelse)

Træner: Thomas Ryde
Ass træner: Jacob Slott
Profiler: Mette Sjøberg, Josephine Touray, Madeleine Grundström, Nadine Krause.

Mit bud på placering 4
Aalborg DH:
I Aalborg DH starter man på en frisk efter en noget omtumlet sæson. Næsten alle dele af klubben er blevet udskiftet henover de seneste år, og i år kommer man med ny træner, samt en næsten helt ny spillertrup. Faktisk var Aalborg DH tæt på at fusionere med Aab håndbold henover sommeren, men den aftale faldt til jorden lige inden den nåede i mål.
Så navnet er det samme, men det er også næsten det eneste. Hele 10 nye spillere er der skrevet kontrakt med, og 5 fra den tyndt besatte trup fra sidste sæson, har fundet nye græsgange.
Mest bemærkelsesværdige afgange må siges at være Lunde tvillingerne, men også den svenske stregspiller Johanna Wiberg bliver savnet. Ind er kommet en række stærke spillere. De to rutinerede danske spillere Rikke Nielsen og Karen Brødsgaard springer i øjnene, men også den serbiske målvogter Ana Vojcic er værd at nævne.
På trænerposten er placeret en taktisk meget dygtig norsk træner som nok vil fremstå som Dalmoses og Leslie modsætning. Det kommer måske også til at smitte af på spillet, hvor de længere gennemspillet angreb vil blive foretrukket, fremfor den tju-bang håndbold de ofte spillede i sidste sæson.

Min vurdering:

Det er et hold som egentlig er ret svært at vurdere styrken på. Truppen ser fornuftig ud, med gode indkøb, men netop de mange indkøb kan komme til at koste point tidligt på sæsonen. De skal antageligt bruge en del tid på at få spillet holdet sammen, da der ikke er meget tilbage af grundstammen fra sidste sæson.
Truppen er domineret af danske spillere - hvilket jo er en smule usædvanligt - men det kan måske blive en fordel når spillerne lærer hinanden lidt bedre at kende.
Holdet er uden tvivl bedre rustet med en langt størrre bredde end sidste sæson, og jeg forventer klart at de bliver slutspilsaktuelle. Alligevel har jeg placeret dem efter FCK, men jeg tror det kan blive meget tæt imellem de to klubber, samt de to nedenstående om den sidste slutspilsplads. Det er et nyt Aalborg DH, men om det er bedre tvivler jeg lidt på. Men med de mange danske spillere i truppen ville det da glæde mig om de klarede sig godt.

Spillerhandler:

Tilgang:
Pernille Larsen (Horsens HK)
Kristina Bille Hansen (Viborg HK)
Heidi Løke (Gjerpen)
Ana Vojcic (Buducnost)
Karen Brødsgaard (Ikast Bording)
Line Thorius (Team Esbjerg)
Barbara Bognar (Györi)
Rikke Nielsen (Leipzig)
Karoline Frederiksen (Nordstrand)
Nora Mørk (Bækkelaget)

Afgang:
Katrine Lunde (Viborg HK)
Kristine Lunde (Viborg HK)
Johanna Wiberg (FCK Håndbold)
Sandra Kjær (Team Sindal Taars)
Rikke Vestergaard (Team Sindal Taars)

Andet:
Anja Kristensen (Fox) stopper formentlig karrieren inden hun har spillet sin første kamp for Aalborg.
Heidi Løke fødte for ikke så lang tid siden, og bliver næppe aktuel til denne sæson.

Træner: Leif Gautestad
Ass træner: Allan Heine
Profiler: Tanja Logvin, Rikke Nielsen, Louise Pedersen, Mathilda Boson.

Mit bud på placering 5
Randers HK:
Randers HK gjorde en rigtig fin figur i sidste sæson, selvom de tabte pusten undervejs ved et par lejligheder. Der er egentlig ikke nogen grund til at tro det skulle gå ret meget ringere i denne sæson, men alligevel spår jeg en mindre tilbagegang for dem. Holdet har nogenlunde samme styrke som sidste sæson, og er en af de klubber som har været mindst aktive hvad angår spillerhandler. Men de har måtte sige farvel til to af klubbens vigtigste spillere i Laura Danielsen og Katrine Munch, som i en årrække har været fast inventar på Randers holdet. Man mister ikke alene to dygtige håndboldspillere, men også en del af sjælen på holdet. Begge spillere hang i da problemerne tronede sig op for år tilbage, og Randers var nødsaget til at sælge ud af profilerne. Randers klarede som bekendt frisag, og er igen kommet på fode, men det er et par vigtige brikker der har takket af.
Der er selvfølgelig også kommet nogle ind, og der finder man et par interessante navne imellem. Den brasilienske landsholdskeeper Chana Masson vender tilbage til dansk håndbold efter et par år i Leipzig. Fra samme liga har de hentet det spændende tyske navn Angie Geschke, som bliver et interessant bekendtskab.
Desuden har de tilføjet Anette Bonde fra KIF Vejen, og Bernadett Bodi fra Györi.
Som nævnt nogenlunde samme styrke som sidste sæson.

Min vurdering:

Jeg forventer mig ikke det store af Randers i denne sæson. De bliver formentlig placeret i den bedste halvdel af ligaen, men det bliver antagelig en noget anonym 5-6 plads. Jeg mener ikke helt de har kvaliteten til at drille de 3 store over en hel sæson, men de skal nok blive involveret i hundeslagsmålet med FCK, Aalborg DH samt GOG Svendborg TGI om den sidste slutspilsplads.
Tabene af Danielsen og Munch er alvorlige, og kommer formnentlig til at koste på den korte bane, men de har store talenter på de positioner, og det kan tænkes at de får chancen i denne sæson.
Ellers bliver de ganske stærkt besat i bagkæden med Wörz, Geschke, Bonde og Fruelund i rotation, men der kan komme til at mangle lidt fra fløjene, hvis ikke Ann Grethe Nørgaard får en supersæson.
Formentlig en nobel sæson, men uden at gøre det store væsen af sig.

Spillerhandler:

Tilgang:
Chana Masson (HC Leipzig)
Anette Bonde Christensen (KIF Vejen)
Angie Geschke (Frankfurter HC)
Bernadett Bodi (Györi)

Afgang:
Olga Hoffmann (Horsens HK)
Kathrine Munch (Stoppet)
Laura Danielsen (Stoppet)

Træner: Martin Albertsen
Ass træner: Lotte Kiærskou
Profiler: Katrine Fruelund, Nina Wörz, Angie Geschke, Chana Masson.

Mit bud på placering 6
GOG Svendborg TGI:
I GOG Svendborg TGI skal man nærmest starte forfra igen. Det helt store apparat var kørt i stilling da Jan Pytlick blev ansat som træner i klubben. Men da muligheden for at blive landstræner bød sig igen valgte han efter et lille års tid at droppe sit engagement i den fynske håndboldklub, til fordel for landsholdet. Det var lidt af en mavepuster for fynboerne, der i forvejen havde præsteret en sæson under middel. Der gik en del tid med at få genbesat posten som træner, men efter en del forsøg lykkedes det at få lokket Kenneth Sahlholdt ud af Horsens, og det er nu ham der skal forsøge at føre Pytlick-projektet videre.
Rammerne er sådan set også tilstede. Man har formået at bibeholde stort set samme trup, dog med et par enkelte frafald. De "gamle" GOG profiler Winnie Mølgaard og Ditte Andersen har begge valgt at indstille deres karrierer,og den trofaste hollandske spiller Monique Feijen fik ikke forlænget sin kontrakt.
Blandt de nye ansigter i GOG er det mest interessante navn Kamilla Kristensen. Stregspilleren der kommer fra Slagelse kommer til at udgøre en stærk midterakse i forsvaret sammen med svenske Tina Flognman. Desuden har de også været på rov hos nedrykkerne Team Tvis, hvor de har hentet Penille Olesen og Rikke Poulsen.
Oprindeligt havde de også skrevet kontrakt med den svenske storskytte Linnea Torstenson. Men den kontrakt er allerede revet i stykker igen,da svenskeren efter sigende allerede led af hjemve.
Umiddelbart er holdet noget ringere stillet end sidste sæson med de store navne der forsvinder, og klubben er meget afhængig af at finde en kompetent erstatning for Torstenson.

Min Vurdering:
Igen et hold jeg ikke forventer mig det store af - især ikke efter Linnea Torstenson smuttede inden sæsonen kom igang. Truppen ser både smallere og svagere ud end i sidste sæson, som også blev en skuffelse.
Jeg håber og tror der vil komme en form for erstatning for Torstenson, ellers ser det i hvert fald lidt skidt ud for fynboerne offensivt. Holdet kommer til at leve højt på deres defensiv med Kamilla Kristensen og Tina Flognman inde centralt, samt den dygtige russiske målvogter Irina Suslina i buret.
Det er et udemærket hold, men de mangler ligesom lige de helt store navne der virkelig kan skabe noget optimisme for sæsonen. de kan ikke true top 4, men bør heller ikke komme i problemer nedefter. Formentlig en sæson midt i rækken, som den bløde mellemvare.

Spillerhandler:

Tilgang:
Linnea Torstenson (Skövde HK)
Kamilla Kristensen (Slagelse DT)
Rikke Poulsen (Team Tvis Holstebro)
Pernille Olesen (Team Tvis Holstebro)

Afgang:
Monique Feijen (Horsens HK)
Anette Knudsen (Esbjerg)
Winnie Mølgaard (stopper)
Ditte Andersen (stopper)
Natasha Bülow Olsen (Gladsaxe - fra Y holdet)

Andet: Linnea Torstenson er allerede væk fra klubben igen.

Træner: Kenneth Sahlholdt
Ass træner: Flemming Larsen
Profiler: Inna Slusina, Pearl van der Wissel, Anette Hovind Johansen, Trine Jensen.

Mit bud på placering 7

SK Aarhus:
SK Aarhus har igennem de seneste par sæsoner konstant forbedret holdet en lille smule fra år til år. Det samme synes at være tilfældet i år med tilgangen af et par spændende koreanske spillere. Det er selvfølgelig en kæmpestor opgave for klubben at få integreret dem i klubben, og det danske samfund. Men lykkes den opgave kan de virkelig have skudt papegøjen med de to koreanske spillere, som bærer navne der nok ikke klinger så godt i de flestes ører. Im Jeong Choi og Soon Young Huh er navnene på dem, og begge spillere har en lang og flot landsholdskarriere bag sig for det stærke Sydkoreanske landshold. Iøvrigt blandt tilgangene har man fået tilknyttet Trine Troelsen på fast basis efter lejeaftalen med Viborg sidste sæson.
På minussiden er der også et par ting at nævne. Først og fremmest har de mistet den stærke fløj Julie Transel, som skifter til FCK håndbold. Hun vil uden tvivl blive savnet, men det er til gengæld også den eneste markante spiller fra sidste sæson som har sagt farvel. Alt i alt synes klubben igen at have forsat den langsomme, men konstante fremgang, og ligner igen et hold der er en tand bedre end sidste år.

Min vurdering:

En del står og falder i mine øjne med de to koreanske spillere. Bliver de en succes kan det blive en rigtig flot sæson for SK Aarhus, som måske kan byde på mere end den 8 plads jeg har tildelt dem her. Men jeg forventer ikke de fungerer 100 % fra start, og de skal sandsynligvis bruge noget tid på at spille sig ind på holdet. Det kan betyde et efterår på det jævne, men til gengæld et meget stærkt forår. Truppen er en tand stærkere end sidste sæson, og jeg forventer ikke nedrykning bliver et tema for dem. Men omvendt mangler de stadig en del inden slutspilspladserne kan komme på tale, og de slutter antageligt lige omkring midten i rækken. Men de er værd at ligge mærke til i de kommende sæsoner, det er klart en klub i fremdrift.

Spillerhandler:

Tilgang:
Im Jeong Choi
Soon Young Huh
Iwona Cecotka
Trine Troelsen (Viborg HK)

Afgang:
Julie Transel (FCK)
Jeanette Carlsen
Marina Budesevic (Hypo)
Habba Skualadottir (sabbat år)

Træner: Jesper Holmris
Ass træner: Thomas Umbricht
Profiler: Im Jeong Choi, Soon Young Huh, Karina Bjørn, Karin Mortensen.

Mit bud på placering 8
Horsens:
Horsens var for et par år siden med Thomas Ryde i spidsen helt oppe og bide skeer med de bedste hold i ligaen. Men det er efterhånden noget tid siden, og det bliver der næppe lavet om i år. Klubben har skiftet en del ud i truppen. Ind er kommet Monique Feijen og Olga Hoffman, som begge er etablerede navene i ligaen, med en stor rutine. Desuden har de fået tilføjet 3 unge spillere, målvogteren Marie Staun fra Viborg, samt Maura Viser fra Holland, og Kirsten Balle fra egne rækker.
Men den anden vej har der også været gang i svingdøren. Målvogteren Jeanette Nilsen er taget hjem til Norge, mens Pernille Larsen og Marianne Bonde Pedersen er skiftet til andre danske klubber.
Umiddelbart ligner det en mindre svækkelse for Horsens samlet set i forhold til sidste sæson.
På trænerbænken har der også været et skifte, hvor Kenneth Sahlhldt rendte af pladsen til fordel for GOG. Istedet er det Claus Mogensen der skal styre tropperne. Et kendt ansigt i Horsens, men ret uprøvet på højeste niveau, og jeg tror ikke han er en væsentligt bedre træner end Sahlholdt. Faktisk mener jeg at de også der er gået tilbage i forhold til sidste sæson. Hvor de havde en noget mere rutineret mand i sædet.

Min vurdering:

Jeg ser bestemt ikke Horsens i den bedste halvdel af rækken, og slutspilspladserne er ren utopi for klubben. De skal derimod kigge nedad, hvor et par af deres konkurrenter fra sidste sæson har forstærket sig noget mere end dem selv. Jeg ser dem dog ikke som nedrykkere, dertil bør truppen dog være for stærk. Men det ville ikke undre mig om de ligger omkring nedrykningstregen det meste af sæsonen. Hele klubben synes svækket i forhold til sidste sæson, og selvom man altid skal sætte tæring efter næring - forekommer indkøbene, samt ansættelsen af den nye træner, som en smule uambitiøse beslutninger.
Snart sagt alle klubber står umiddelbart med en stærkere trup end sidste år, men den kategori kan jeg ikke placere Horsens i. De har i bedste tilfælde stået i stampe, og i værste - og det er den jeg hælder til - er de en del svækket i forhold til sidste år. Men Horsens er selvfølgelig velkommen til at gøre denne forudsigelse til skamme.
Nøglespillerene han hurtigt vise sig at blive fløjene, og jeg forventer da også Horsens bliver et af de hold der scorer flest mål på kontra. De har ligaens måske to hurtigste fløje i Jane Wangsøe og Annika Wiel Fredén. Det burde give dem nogle lette mål i kampene, og af samme grund rykker de heller ikke ned, men godt det bliver det ikke.

Spillerhandler:

Tilgang:
Olga Hoffmann (Randers HK)
Marie Staun (Viborg HK)
Monique Feijen (GOG Svendborg TGI)
Maura Visser (van der Voort/Quintus)
Kirsten Balle (egne rækker)

Afgang:
Marianne Bonde Pedersen (Slagelse DT)
Pernille Larsen (Aalborg DH)
Jeanette Nilsen (Stabæk)

Træner: Claus Mogensen
Ass træner: ?
Profiler: Jane Wangsøe, Annika Wiel Fredén, Christina Kørup Pedersen, Katarina Dubajova.

Mit bud på placering 9

Team Esbjerg:
Team Esbjerg havde i sidste sæson den utvivlsomt smalleste trup i ligaen, og det kostede dem dyrt sidst på sæsonen. Det har man forsøgt at ryde bod på henover sommeren, og har tilført truppen en rækken nye spillere. Mest interessant er utvivlsomt den spanske landsholdsspiller Marta Mangue Gonzales, som man har hentet op fra den spanske storklub Ribarroja. Det ligner et scoop af de større for den vestjyske klub, og er mine øjne den mest opsigtsvækkende transfer denne sommer. Mangue er en af de mest gennembrudsstærke spillere i verden, og med hendes kvaliteter har Esbjerg nærmest hævet sig op på et nyt niveau. Men også andre gode navne bør nævnes bla. den norske storskytte Siri Seglem og Stina Madsen med fortid i Slagelse og FCK.
Et enkelt mærkbart tab er dog indtruffet hen over sommeren da Line Thorius smuttede til Aalborg DH, men mon ikke Siri Seglem's store evner på langskuddet kompenserer for tabet af Thoriuses skudstyrke.
Esbjerg klarede sig fornemt med få midler i sidste sæson, og efter truppen er blevet gjort bredere, og fået tilføjet noget stjernepower i Marta Mangue kan forventningerne til dem ikke være mindre i år.

Min vurdering:

Esbjerg-truppen er blevet markant forstærket i forhold til sidste år, og jeg mener de står med gode chancer for at sikre sig en ny sæson i den bedste række. De vil ikke være i stand til at true top 6 på nogen måde, men i de indbyrdes opgør med de øvrige bundhold er de ret godt stillet med en spiller som Marta Mangue. De startede rigtig fint i sidste sæson, men den smalle trup hentede dem til sidst, og sæsonen blev sluttet ret skidt af. I år bør de være mere holdbare, og med en smule held kan måske også vippe Horsens af pinden. Omvendt kan de såmænd også godt blive overhalet af KIF Vejen, men så burde nedrykningskampen ikke blive et problem for dem.

Spillerhandler:

Tilgang:
Siri Seglem (Levanger HK)
Anette Knudsen (GOG)
Stina Madsen (Esbjerg)
Nanna Friis (egne rækker)
Karin Lund (comeback)
Marta Mangue Gonzales (Ribarroja)

Afgang:
Line Thorius (Aalborg DH)
Katerina Valyushek (??)
Ditte Kelså (Tarm Foersom)

Træner: Thomas Hørlyk
Ass træner: Michael Pedersen
Profiler: Marta Mangue Gonzales, Sølvi Hylleseth, Lotte Haandbæk, Siri Seglem.

Mit bud på placering 10

KIF Vejen:
KIF Vejen oplevede i sidste sæson en god fremgang i forhold til deres seneste sæsoner. Desværre for dem ligner det en engangs oplevelse, og denne sæson bliver formentlig en kamp for overlevelse i den bedste række. Væk er et par af de største profiler i form af Anette Bonde og Louise Svalastog, der begge har søgt nye udfordringer i andre klubber. Væk er også den dygtige slovenske træner Tone Tiselj, der måtte erkende at hverdagen ikke fungerede for ham og hans familie i Danmark.
Med så stor en åreladning forventer man jo at der kommer noget den anden vej - en smule er der da også kommet - men det ligner unægtelig ikke mennesker der kan fylde hullerne ud.
Mest iøjnefaldende på spillersiden er Charlotte Højfeldt der skifter fra Viborg, en solid og god spiller, der kan spille på flere forskellige pladser på banen. Desuden har de hentet Stephanie Melbeck fra Buxtehude. En marginalspiller på det tyske landshold, men ikke for alvor en spiller der vil kunne gøre en forskel i den danske liga.
På trænerbænken overtager Lars Frederiksen fra Tone Tiselj. Umiddelbart heller ikke en forstærkning på den post. Det ligner et noget svagere KIF Vejen end sidste sæson.

Min vurdering:

KIF Vejen er en klub der kan få det svært i denne sæson. Truppen besidder slet ikke samme kvalitet som sidste sæson, og jeg vil uden at tøve placere dem helt nede omkring nedrykningsstregen. De nye spillere i truppen er ikke navne som rykker tingene nævneværdigt. Og når man samtidig kigger på dem som forlader klubben giver det et klart minus efter min vurdering. Ydermere blev den rutinerede tyske målvogter Christine Lindemann tlsyneladende alvorligt skadet i en pokalkamp imod Slagelse, og det er jo heller ikke noget der gavner deres chancer for overlevelse i år. Det bliver en sæson i bunden, formentlig med play-off kampe om eksistensen i ligaen som afslutning. Dem vil de formentlig klare, men det bliver en sæson med mange bekymringer for KIF Vejen.

Spillerhandler:

Tilgang:
Mia Boesen (egne rækker)
Stephanie Melbeck (Buxtehude)
Charlotte Højfeldt (Viborg HK)

Afgang:
Anette Bonde (Randers HK)
Louise Svalastog (Ikast-Bording EH)
Åsa Kønsberg (gravid)
Klara Boeva (Fleury les Aubrais)

Træner: Lars Frederiksen
Ass træner: Bilal Suman
Profiler: Young Sook Huh, Jelena Eric, Jenny Gustafsson, Charlotte Højfeldt.

Mit bud på placering 11

Frederikshavn FOX:
Det eneste nye hold som ligaen kan byde på i år er Frederikshavn FOX, som afløser Team Tvis Holstebro. Umiddelbart kunne man forestille sig at FOX vil blive ramt af samme hårde skæbne som Team Tvis sidste år, som ligaens absolutte bundprop. Meget tyder da også på det. Springet fra 1 division til Toms Ligaen er stort, og det handler udelukkende for FOX om at forsøge og sikre sig endnu en sæson i den bedste række. Selvom det bliver rigtig svært står de dog med bedre muligheder på hånden end Team Tvis. Truppen ligner mere en Toms Liga trup, og med et par fornuftige indkøb i løbet af sommeren, burde de få skrabet nogle point til sig.
Den mest interessante tilgang er i mine øjne Fanny Lagerstrøm. Hun er et af de største talenter i svensk håndbold, men var en skuffelse da hun spillede i Ikast Bording for et par sæsoner siden. Ved den lejlighed blev kontrakten også revet i stykker før tid da hun fik hjemve, men det er måske bedre i Frederikshavn, hvor der ikke er så langt hjem, hvis den skulle være gal igen.
Desuden har hun også fået par landsmænd med fra Sverige. Therese Wallter og Petra Skogsberg er begge hentet i svenske Skövde. Og endeligt har de også hentet Lene Tobiasen tilbage til dansk håndbold fra spanske Astroc Sagunto.
De har også skilt sig med et par spillere, men ingen bærende kræfter.

Min vurdering:

Frederikshavn FOX er min relativt klare favorit til at rykke ned. Først og fremmest fordi springet fra 1 division og til ligaen er voldsomt stort, men også fordi truppen synes at mangle en del i forhold til de øvrige hold. De skal dog nok få samlet nogle point, og vil formentlig ikke rykke ned med et brag som deres forgænger Team Tvis, men alligevel er det min klare fornemmelse at de ender på sidstepladsen. Tilgangen af Fanny Lagerstrøm er et rigtigt positivt tegn for FOX - de ligger sig ikke ned uden kamp - men der skal nok mere end et svensk stortalent til at holde Frederikshavn oppe. Og selvom de kan stille en fornuftig startformation, vil den manglende bredde uden tvivl skade dem voldsomt som sæsonen skrider fremad.
Det ligner sæsonens direkte nedrykker.

Spillerhandler:

Tilgang:
Fanny Lagerström (Team Eslöv)
Therese Wallter (Skövde)
Lene Tobiassen (Astroc Sagunto)
Thilde Mathiesen (egne rækker)
Petra Skogsberg (Skövde)

Afgang:
Therese Emnerud (???)
Marie Graven Andersen
Anna Knutson
Katrine Stilling (Team Sindal Tårs - fra y afd)

Træner: Anders Thomsen
Ass træner: Morten Holmen
Profiler: Fanny Lagerstrøm, Lina Møller, Alexandra Møller, Lene Tobiassen.

Mit bud på placering 12


Det var en kort gennemgang af holdene. Sæsonen starter lørdag 1 september med kampen Randers- GOG Svendborg TGI. Jeg vil forsøge at være på banen med de bedste spil fra start til slut.

* Information om klubskifter er fundet på europamester.dk

God Sæson!

Kommentarer eller spørgsmål til denne artikel kan postes i forumet "Diverse".

- Michael (Nitro) -


bet365
Læs Review af Bet365
© Copyright 2001-2017 Materiale må kun kopieres efter aftale med TipsomTips.com

Ordbog | Kontakt os | Om Tips om Tips | Anbefal til en ven | Ludomaniforum